Σάσα Βεζέγκοφ στο «D» για το γιο του, τον Αλέξανδρο!

Δεν θέλει και πολλή σκέψη για να απαντηθεί το ερώτημα, ποιος είναι αυτήν την εποχή, ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής της Βουλγαρίας (η οποία σήμερα, γιορτάζει την Εθνική της επέτειο, όταν στις 3 Μαρτίου του 1878, οι Βούλγαροι, έδιωξαν τους Τούρκους από τη χώρα τους).

Αυτός δεν είναι άλλος, πλην του Αλέξανδρου Βεζέγκοφ, ενός δικού μας παιδιού, που έμαθε τα πρώτα μυστικά της πορτοκαλί μπάλας, στα δικά μας γήπεδα και που χάριν στο ταλέντο του, μεγαλουργεί και στην Ευρώπη (ενώ μπήκε και στα ντραφτ του ΝΒΑ)!

Τη στιγμή που είναι και ο μοναδικός εκ Βουλγαρίας καλαθοσφαιριστής, που εκπροσωπεί την έχουσα την Εθνική της γιορτή σήμερα, Βαλκανική χώρα, στην Ευρωλίγκα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί ότι και η σύνθεση της Εθνικής Βουλγαρίας, από αυτόν αρχίζει!

«Ο γιος μου ο Αλέξανδρος»

Ποιος όμως είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μιλήσει για τον Αλέξανδρο Βεζέγκοφ;

Κανείς άλλος, πλην του πατέρα του!

Του Σάσα Βεζέγκοφ, που μεγαλούργησε εδώ στην Κύπρο κατά τη 10ετία του `90, όντας ένα αυθεντικό κόσμημα για τα γήπεδα μας, αλλά και που μας χάρισε, όχι μόνο το «δικαίωμα» να λέμε ότι ο Αλέξανδρος είναι δικό μας παιδί, αλλά και η Μικαέλλα, η μεγαλύτερη αδελφή του Αλέξανδρου, τίμησε και με το παραπάνω τα Εθνικά μας χρώματα!

«Από τότε που θυμάμαι τον Αλέξανδρο, ήταν συνέχεια με μια μπάλα στα χέρια και πάντα, με ακολουθούσε στο γήπεδο»!

Κάπως έτσι αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, ο Σάσα Βεζέγκοφ για το γιο του και ολοκληρώνει με τα ακόλουθα:

«Από… νηπιακή ηλικία, πήγαινε στο γήπεδο, έπιανε τη μπάλα και άρχιζε να παίζει! Όσο μεγάλωνε, μεγάλωνε και η αγάπη του για την καλαθόσφαιρα!

Χαρακτηριστικά, θυμάμαι όταν είχε γραφτεί στα αναπτυξιακά του ΑΠΟΕΛ, έφευγε τελευταίος από την προπόνηση, έπαιζε μαζί με τους Αμερικανούς της ομάδας, ενώ για το τέλος, κράτησα κάτι που θα κάνει εντύπωση!

Από πολύ μικρή ηλικία, όταν τον ρωτούσες για ονόματα παικτών ή και ομάδων… τα ήξερε όλα!

Όλα αυτά μαζί, ήταν τα εφόδια που είχε πάρει από μικρή ηλικία, για να φθάσει ως εδώ που έφθασε και σαν πατέρας, του εύχομαι να συνεχίσει έτσι και σίγουρα, θα ανέβει ψηλότερα»!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*