Σαν σήμερα, μια… Ένωση γεννήθηκε! (Video – O ύμνος της Ένωσης)

Τα γενέθλια της γιορτάζει σήμερα η Ένωση Νέων Παραλιμνίου!

Όταν δυο οργανώσεις του Παραλιμνίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να δημιουργήσουν την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ένα σωματείο με αρκετούς θαυμαστές…

Ένα ακόμα ιστορικό σωματείο του αθλητικού μας στερεώματος, η ομάδα-σύμβολο του Παραλιμνίου, με τις τόσες και τόσες διακρίσεις, που δεν περιορίζονται μόνο στο αθλητικό πλαίσιο, αλλά και στην πολιτιστική ζωή του τόπου, με πλούσια δράση σε αρκετούς τομείς!

Ένα σωματείο, που είχε τη δική του προσφορά, κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, με μέλη του, να εντάσσονται στην ΕΟΚΑ.

Η Ένωση και η Γουέστ Χαμ

Το 1971, η Ένωση επισημοποίησε ως χρώματα της, το βυσσινί και το γαλάζιο. Αιτία γι` αυτό, ήταν ένα δώρο του Μπόμπι Μουρ, άσου της περίφημης Αγγλικής ομάδας, Γουέστ Χαμ, δώρισε δυο πλήρη σετ φορμών της ομάδας του, που ήταν βυσσινί σε δυο απόδημους εκ Παραλιμνίου, απόδημους ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Λονδίνο.

Αυτοί, τις έστειλαν στο Παραλίμνι και από τότε, το σωματείο υιοθέτησε τα χρώματα του βυσσινί και του γαλάζιου, ως τα επίσημα της!

Ο Παρθενώνας και ο Τσολιάς, είναι το σύμβολο της Ένωσης.

Στην καλαθόσφαιρα

Η Ένωση, είναι η ομάδα που έχει θαυμαστεί για την πρόοδο που έχει παρουσιάσει στον καλαθοσφαιρικό μας χώρο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η Ένωση έφθασε στο σημείο να βρίσκεται μόλις… ένα σκαλί κάτω από τους πρωταγωνιστές και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι εδώ που έφθασε, αν συνεχίσει έτσι, θα έλθει και η στιγμή που η βιτρίνα της, θα… υποδεχθεί και κάποια τρόπαια!

Ο ύμνος της Ένωσης

Ακούστε τον ύμνο της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου:

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*