Συνεχίζει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία ο ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ εξακολουθεί να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία και την προσπάθεια του Ερυθρού Σταυρού, συγκεντρώνοντας τρόφιμα στο περιθώριο και της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε επίσημη ανακοίνωση η διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος: «Ο EΣΑΚΕ στηρίζει την ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία και την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τους πληγέντες του καταστροφικού πολέμου. Η αρχή έγινε την 16η αγωνιστική της Basket League, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα συνεχιστεί την 17η αγωνιστική.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τους εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κάλεσε τον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια συμμετέχει ενεργά ο ΕΣΑΚΕ, (προσφέροντας χρήματα για τρόφιμα στην κεντρική αποθήκη του ΕΕΣ) και οι ΚΑΕ στηρίζοντας την ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία, όπως αποδείχτηκε την 16η αγωνιστική και θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια την 17η αγωνιστική της Basket League.

Συγκεκριμένα, στα γήπεδα που θα πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις για την 17η αγωνιστική της Basket League, σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Σ. θα συγκεντρώνονται τρόφιμα (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.), προκειμένου όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Αναλυτικά, για την 17η αγωνιστική τα τρόφιμα θα συλλέγονται στα εξής σημεία:

Σάββατο 12 Μαρτίου

Ιωνικός Basket: Κ.Γ. Νίκαιας «Πλάτων» – Kεντρική Θύρα
Απόλλων Πάτρας Oscar: Κ.Γ. Απόλλων Π. – Θύρα VIP
Oλυμπιακός: ΣΕΦ – Θύρα 7 και θύρα 8

Κυριακή 13 Μαρτίου

Άρης: Αλεξάνδρειο – Θύρα 4
Λάρισα: Κ.Γ. Νεάπολης – Θύρα 10 (Κεντρική θύρα)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: ΟΑΚΑ – Θύρα 3 (πλησίον Intersport spot)

Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υφίσταται μεταξύ ΕΣΑΚΕ και Ε.Ε.Σ, ενώ σχεδιάζονται νέες κοινές δράσεις, με στόχο τη στήριξη του αθλητισμού και την ανάδειξη της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού.»

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*