Τέλος στο μεγαλύτερο σερί και μοναξιά κορυφής!

Το ντέρμπι που έγινε στο «Κίτιον», ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΑΠΟΕΛ, ήταν αυτό που δέσποζε του σημερινού πρώτου μέρους για τη 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 1ης κατηγορίας.

Οι γαλαζοκίτρινοι, μετέβησαν στην πόλη του Ζήνωνα, με το μεγαλύτερο σερί νικών, που σημείωσε κάποια ομάδα στο μέχρι τώρα Πρωτάθλημα. Έχοντας βέβαια σα στόχο, τη διεύρυνση του και συνάμα τη μοναξιά της κορυφής…

Όμως η γηπεδούχος ΑΕΚ… διαφώνησε και το απέδειξε εμφαντικά!

Υπήρξαν μάλιστα και στιγμές που η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους (τελικό, 87-69) και από τη στιγμή που (ενδεχομένως) οι πρασινοκίτρινοι να έφθασαν σε μιαν πιο εύκολη νίκη, εκ του αναμενομένου, αυτοί είναι τώρα που βρίσκονται μόνοι στην κορυφή!

Όφελος για Κεραυνό

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι, βρήκε ωφελημένο τον Κεραυνό! Διότι, αν κέρδιζε ο ΑΠΟΕΛ, τότε οι ερυθροκίτρινοι θα έμεναν (ουσιαστικά) στο -2 από την κορυφή, ενώ τώρα και ισόβαθμοι του ΑΠΟΕΛ είναι και στο -1 από την ΑΕΚ, με την οποία βέβαια, έχουν ακόμα… ανοικτούς λογαριασμούς!

Όλα αυτά, επειδή στο «Κ. Παπαέλληνας», οι ερυθροκίτρινοι επικράτησαν πιο δύσκολα, απ` ότι δείχνει το τελικό, 90-74 επί της Ανόρθωσης, που διεκδικούσε το ροζ φύλλο, ως και στα τελικά στάδια και εκεί, ήταν που άνοιξε η διαφορά!

Του ΑΠΟΠ… αναρρίχηση!

Τρίτη στη σειρά νίκη και σημαντικό βήμα 8αδας από τον ΑΠΟΠ, στο τρίτο παιχνίδι του Σαββάτου. Μέσα στον Άγιο Δομέτιο, νίκησε την ΕΝΑΔ με 77-54, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις πιθανότητες του για μιαν θέση στην πρώτη 8αδα, τη στιγμή μάλιστα που μείωσε τη διαφορά από την 6η Ανόρθωση στο -1!

Πέραν τούτου, είναι και μια ψυχολογική ένεση το αποψινό αποτέλεσμα για την ομάδα της Πάφου, για την οποία ακολουθεί μια τετράδα, άκρως δύσκολων αγώνων…

Η δε ΕΝΑΔ, για ένα ακόμα παιχνίδι δεν τα κατάφερε και έμεινε στον πυθμένα…

*Μετά και την ολοκλήρωση των αυριανών αγώνων, θα ακολουθήσει review ολόκληρης της 14ης αγωνιστικής.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*