Τα… νεύρα που επέφεραν ένα απίστευτο Fair Play!

Ο Απόλλωνας υποδέχεται την ΑΕΚ, στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής για την πρώτη φάση του Πρωταθλήματος, παιχνίδι που θα είναι και το πρώτο για τις δυο ομάδες για το 2022…

Ωστόσο, μια ιστορία από το παρελθόν, θα λέγαμε ότι έχει μείνει στην… ιστορία!

Πρόκειται για το παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13, χρονιά κατά την οποία οι πρασινοκίτρινοι κατέκτησαν τον πρώτο τους Τίτλο Πρωταθλήτριας.

Συγκεκριμένα, το ημερολόγιο έδειχνε 15 Δεκεμβρίου του 2012 και ήταν ένα παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Ο Απόλλωνας ήταν ο νικητής με 79-73, σε ένα παιχνίδι όπου οι γαλάζιοι ήταν καλύτεροι και κέρδισαν δίκαια, παρά τη μικρή τελική διαφορά…

Η (πολύ δυνατή, όπως φάνηκε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου) ΑΕΚ δεν έπιασε καλή απόδοση τη βραδιά εκείνη, με αποτέλεσμα ο τότε πρόεδρος της (και αναμορφωτής της ομάδας) Ανδρέας Λευκαρίτης να εκνευρισθεί τόσο πολύ, που μετά το τέλος του αγώνα, μπήκε στα αποδυτήρια και… ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε!

Αφού… έψαλλε τον… εξάψαλμο (και… βάλε) στους παίκτες του, στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι ο Απόλλωνας είχε χρησιμοποιήσει αντικανονικά κάποιον παίκτη του!

Ωστόσο, δεν διεκδίκησε το παιχνίδι στα χαρτιά και ενώ την όλη υπόθεση, ελάχιστοι τη γνώριζαν (ούτε καν οι παίκτες της ΑΕΚ)!

Ωστόσο τα… ραντάρ του υπογράφοντα, έμαθαν για το γεγονός, λίγες μέρες μετά που η ΑΕΚ ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια.

Δηλαδή, αρκετό καιρό μετά…

Αφού λοιπόν, το περιστατικό έγινε γνωστό, κατά τη φιέστα που διοργάνωσε στο «Κίτιον» η ΑΕΚ, η τότε διοίκηση της ΚΟΚ, τίμησε τον Ανδρέα Λευκαρίτη και την ομάδα του, με το βραβείο του Fair Play!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*