Τα συναρπαστικά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ, κατά το 1997!

Για όσους έζησαν κάποια παλιά Πρωταθλήματα των δώδεκα ομάδων, είχαν να λένε για την αυθεντική τους ποιοτική στάθμη, τη στιγμή που και ο συναγωνισμός, ήταν σε ψηλά στάνταρ!

Για παράδειγμα, φέρουμε τη διοργάνωση της αγωνιστικής περιόδου 1996-97, για την οποία, κάποια στιγμή θα αναφερθούμε και εκτενέστερα.

Λόγω όμως του ότι, μεθαύριο θα έχουμε το ντέρμπι, ανάμεσα στις δυο ομάδες που προηγούνται στον πίνακα της «χρυσής βίβλου», την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ, πιο κάτω θα αναφερθούμε σε δυο συναρπαστικά ντέρμπι που είχαν γίνει τη χρονιά εκείνη.

Στο παιχνίδι του 1ου γύρου, που είχε γίνει στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και μετά από μιαν αναμέτρηση όπου κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες και οι προσεγμένες επιλογές, ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη με 65-57.

Στο παιχνίδι του 2ου γύρου, που έγινε σε ένα κατάμεστο «Ν. Σολομωνίδης», η ΑΕΛ κέρδισε με 90-82. Ήταν ένα παιχνίδι γρήγορου ρυθμού, στο οποίο η ομάδα της Λεμεσού, ισοφάρισε τη διαφορά με την οποία είχε χάσει στον 1ο γύρο.

Στο τέλος της κανονικής περιόδου, οι δυο ομάδες ισοβάθμησαν στην 3η θέση, αλλά ο ΑΠΟΕΛ ήταν που κατετάγη σε αυτήν, καθώς μέτρησε το τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας, αυτό της συνολικής διαφοράς πόντων όλου του Πρωταθλήματος.

Αμφότερες οι δυο ομάδες, προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση (ο ΑΠΟΕΛ απέκλεισε τον Απόλλωνα και η ΑΕΛ την ΑΕΚ), όπου αποκλείστηκαν με μειονέκτημα έδρας, από τους Κεραυνό (ο ΑΠΟΕΛ) και Αχιλλέα (η ΑΕΛ) με σκορ νικών-ηττών και στα δυο ζευγάρια, 4-3.

Τότε, μεταφέρονταν οι νίκες της κανονικής περιόδου.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*