Τα 15 (!) παρατσούκλια του Σακίλ Ο’Νιλ

Ο Σακίλ Ο’Νιλ είναι ένας και μοναδικός. Πιο μοναδικός και πιο αυθεντικός απ’ ό,τι οποιοσδήποτε παίκτης του NBA από την περίοδο του Μάικλ Τζόρνταν και μετά. Έτσι είναι και τα… παρατσούκλια του!

Πολλά κι εμπνευσμένα, τα οποία «αποσύρω από σήμερα», όπως είχε τονίσει στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου πριν από 11 χρόνια, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση σε ένα συγκεκριμένο, καθώς όπως είπε: «Το (παρατσούκλι) Σούπερμαν δεν επιτρέπεται να το αντιγράψει ή να το υιοθετήσει κανείς άλλος» (σ.σ. σπόντα προς τον Ντουάιτ Χάουαρντ άραγε;).

Εκτός όμως από το «Σούπερμαν» που είναι μαζί με το «Shaq» τα πλέον χαρακτηριστικά nicknames του, ο παλαίμαχος θηριώδης σέντερ έχει υιοθετήσει και άλλα, όλα άκρως εφευρετικά και αντιπροσωπευτικά. Το 2000, όταν ξεκίνησε να κάνει μαθήματα πολεμικών τεχνών εμπνεύστηκε το «Diesel». Το «Shaq Fu», υπήρξε απόρροια του γνωστού videogame. Το παρατσούκλι «Big Deporter» προέκυψε το 2000, όταν στην διαδρομή των Λέικερς προς τον τίτλο νίκησε κατά κράτος στα playoffs τους Ευρωπαίους σέντερ Βλάντε Ντίβατς, Άρβιντας Σαμπόνις και Ρικ Σμιτς.

Το «Big Quotable» φυσικά αφορά τις ατάκες του. Το γνωστό και αγαπημένο «Μεγάλος Αριστοτέλης» αντιπροσώπευε την αίσθηση που είχε πως την… ψάχνει φιλοσοφικά. Στο κολέγιο εφηύρε το «Shaqnificent» που φανέρωνε υπεροχή. Το «Big Cactus» ή «Big Shaqtus» το υιοθέτησε όταν πήρε μεταγραφή στους Φίνιξ Σανς το 2008, προφανώς με αφορμή το γεγονός πως η έρημος του Φίνιξ φημίζεται για τους κάκτους της. Πηγαίνοντας στους Μπόστον Σέλτικς το καλοκαίρι του 2010 συστήθηκε ως «Big Shamrock».

Το «Big Daddy» εξηγούνταν απ’ το γεγονός ότι προσπαθούσε από ένα σημείο και μετά να λειτουργεί ως πατρική φιγούρα για άλλους παίκτες. Παρομοιάζοντας τον εαυτό του με το γνωστό χορευτή, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, για τις κινήσεις του μέσα στη ρακέτα ανακάλυψε το «Big Baryshnikov».

Φυσικά υπάρχει και το αγαπημένο όλων «Most Dominant Ever», που χρησιμοποιούσε αρκετά συχνά, αλλά και το «Doctor Shaq» που ξεκίνησε ως σπόντα προς τον πιτσιρικά σέντερ -κι εν δυνάμει αντικαταστάτη του στους Λέικερς- Άντριου Μπάινουμ, για να καυτηριάσει το γεγονός πως ο τελευταίος δεν πήγε στο κολέγιο αλλά και για να ευλογήσει τα γένια του ίδιου επειδή την ίδια περίοδο έπαιρνε το πτυχίο του. Πτυχίο, μια φορά, στα παρατσούκλια σίγουρα θα μπορούσε να πάρει, καθώς εκτός από τα παραπάνω που είναι και τα πιο γνωστά υπάρχουν κι άλλα!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*