Της έσπασε… παράδοση και εκτός έδρας αήτηττο

Εκεί που η Ένωση, είχε πάρει τον τελευταίο καιρό την κάτω βόλτα, απόψε… αναστήθηκε και αναστήθηκε για τα καλά!

Στην αποψινή αναμέτρηση που έγινε στο Παραλίμνι, κέρδισε την ΑΕΚ με 73-69 και τη στιγμή που οι Κεραυνός, ΑΠΟΕΛ, κέρδισαν και πλέον υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή, η Ένωση έκανε ένα μεγάλο βήμα 4αδας!

Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο αξιοσημείωτο: Είναι η πρώτη φορά που η Ένωση, που από τότε που επανήλθε στους μεγάλους, που κερδίζει την ΑΕΚ εντός έδρας (όπως και στον 1ο γύρο, που για πρώτη φορά, την κέρδισε και εκτός έδρας)!

Ταυτόχρονα, η ΑΕΚ έχασε και το αήττητο εκτός έδρας φετινό σερί της και όλα αυτά, σε ένα παιχνίδι που οι πρασινοκίτρινοι δεν είχαν το Νικόλα Παπαδόπουλο στον πάγκο τους.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η γηπεδούχος προηγήθηκε στο ημίχρονο με… 29-19!

Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις στην 3η περίοδο, η Ένωση αμύνθηκε ξανά σωστά στην 4η περίοδο και λίγο πριν το τέλος, προηγήθηκε με 68-60, με ηγέτη τον εντυπωσιακό Ντίξον. Η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει στην ανατροπή…

Περιγραφή παιχνιδιού

https://www.cbf.basketball/el/events/details/event-8569

Στατιστικά παιχνιδιού

https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/KOK/1947410/

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ 86-102

Το… δεκάλεπτο της χρονιάς παίχθηκε στη 2η τεχνική σχολή Λεμεσού και συγκεκριμένα, το πρώτο κατά το οποίο ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με… 32-31! Δεν τα πήγε και πολύ πίσω η 2η περίοδος και έτσι, το ημίχρονο έληξε με… 54-54.

Όμως στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ βελτίωσε την άμυνα του, παράλληλα με το ότι εξακολουθούσε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και παρά τη συγκλονιστική προσπάθεια του Πάρκερ (36 πόντους για την Ανόρθωση), ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, όταν η αναμέτρηση όδευε προς τη δύση της και τελικά οι γαλαζοκίτρινοι έφθασαν σε μιαν σημαντική νίκη.

Μια νίκη, που τους επαναφέρει στην κορυφή, μαζί με ΑΕΚ, Κεραυνό…

Περιγραφή παιχνιδιού

https://www.cbf.basketball/el/events/details/event-8570

Στατιστικά παιχνιδιού

https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/KOK/1947414/bs.html

ΑΠΟΠ – Απόλλων 59-86

Εύκολο πέρασμα του Απόλλωνα από την αίθουσα «Άκης Κλεάνθους», όπου επικράτησε του –αγωνιζόμενου με δυο ξένους- ΑΠΟΠ, δίνοντας έτσι, συνέχεια στην αντεπίθεση του για να… προλάβει το τρένο της 4αδας!

Οι γαλάζιοι, μη έχοντας… όρεξη για απρόοπτα, εκμεταλλεύθηκαν από την αρχή τις απουσίες των αντιπάλων τους (που έγραψαν 8 παίκτες στο φύλλο και έπαιξαν οι 7) πήραν από τα αρχικά χρονικά στάδια, ένα σαφές προβάδισμα, το οποίο διαχειρίστηκαν στη συνέχεια, για να φθάσουν στη νίκη.

Έτσι, τη στιγμή που ο Απόλλωνας έκανε βήμα για να μπει στην 4αδα, ο ΑΠΟΠ έχασε έδαφος για την 8αδα…

Περιγραφή παιχνιδιού

https://www.cbf.basketball/el/events/details/event-8568

Στατιστικά παιχνιδιού

https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/KOK/1947416/bs.html

*Με αυτά τα παιχνίδια, ολοκληρώθηκε και η 17η αγωνιστική για την πρώτη φάση του Πρωταθλήματος. Αύριο, θα ακολουθήσει το καθιερωμένο μας review για ολόκληρη την αγωνιστική.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*