Τι θυμάται ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης από την πρώτη του εμπειρία με τον Ράτσα…

Όταν ο Ντράγκαν Ράτσα, είχε έλθει για να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο, στην ηλικία των 29 ετών, στην αρχή ήταν άγνωστος, αλλά χρόνο με το χρόνο και αφού ρίζωσε εδώ, αποκτώντας και την Κυπριακή υπηκοότητα, γινόταν όλο και πιο γνωστός!

Ωστόσο, κατά τα πρώτα του χρόνια στην Κύπρο, ο Ράτσα, είχε έναν παραπάνω λόγο για να κινείται σε προσωπικό επίπεδο, σε έναν κλειστό χώρο.

Όχι επειδή δεν ήταν κοινωνικός (κάθε άλλο θα λέγαμε), αλλά γιατί δεν ήξερε ούτε Ελληνικά, ούτε Αγγλικά.

Σιγά-σιγά όμως, έμαθε να μιλάει Ελληνικά (αν και ακόμα δεν έμαθε τα… άρθρα), όχι όμως σαν τη σύζυγο του, την Μπράγκα Ράτσα, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει και… φιλόλογος Ελληνικής γλώσσας!

Τότε όμως που δεν μιλούσε Ελληνικά, τον είχε αποκτήσει ο Άρης Λεμεσού (1992).

Τότε η «Ελαφρά Ταξιαρχία», προσπαθούσε να δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, που θα ήταν υπολογίσιμη για όλους τους αντιπάλους της και για τη θέση του προπονητή, είχε επιλέξει τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη.

Για τον έμπειρο Κύπριο τεχνικό, η απόκτηση του Ράτσα, ήταν μια προτεραιότητα που είχε τότε θέσει στην υπό του κ. Δώρου Ιερόπουλου διοίκηση, με τον πρόεδρο της ομάδας, να μην του χαλά το χατίρι!

Έτσι, ο Ράτσα, έγινε παίκτης του Άρη…

Ποια όμως ήταν η πρώτη εμπειρία του Γιώργου Τριανταφυλλίδη, όταν ο Ράτσα τον επισκέφτηκε στο σπίτι του;

«Έκατσε στον καναπέ… Ένα παιδί ήσυχο, που δεν μιλούσε κυριολεκτικά και δεν έλεγε τίποτα. Δεν μιλούσε ούτε Αγγλικά, ούτε Ελληνικά, αλλά μιλούσαν οι άλλοι παρευρισκόμενοι για τον ίδιο.

Όμως, όταν πήγε στην προπόνηση, άρχισε να μιλάει με τη… μπάλα! Πόσο μάλλον, όταν είχαμε επίσημο παιχνίδι! Ήταν ένα απίστευτο ταλέντο, που μιλούσε μέσα στο γήπεδο και βέβαια, μετά από λίγο καιρό, έμαθε να μιλάει και Ελληνικά.

Ήταν από τους καλύτερους παίκτες, που προπόνησα ποτέ και σίγουρα, όχι μόνο εγώ»!

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*