Το… ανεπανάληπτο που σημείωσαν… On Air οι ΑΕΛ και Κεραυνός!

Πλούσια είναι η Ευρωπαϊκή ιστορία, όσον αφορά τις δυο ομάδες που αναφέρονται στον τίτλο του κειμένου και συγκριτικά με όλες τις άλλες ομάδες μας, που κατά καιρούς αγωνίστηκαν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι η πλουσιότερη.

Όμως, υπάρχει και κάτι που κατάφεραν και οι δυο μαζί και που όσο και αν το ψάξαμε, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά άλλη φορά!

Συγκεκριμένα, κατά την αγωνιστική περίοδο 1999-2000, οι δυο αυτές ομάδες, είχαν κληρωθεί να αντιμετωπίσουν ομάδες από το γειτονικό Ισραήλ.

Αμφότερες, μετείχαν στο Κύπελλο Κόρατς, με τον Κεραυνό να κληρώνεται με τη Μακάμπι Χάιφα, τη στιγμή που η κληρωτίδα, ανέδειξε ως αντίπαλο για την ΑΕΛ, τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν.

Ήταν η κλήρωση για τον 1ο γύρο της τότε διεθνούς διοργάνωσης.

Άλλη σύμπτωση, ελέω κλήρωσης, ήταν και το γεγονός ότι τα πρώτα παιχνίδια των δυο ομάδων μας, θα γίνονταν στην Κύπρο, με τον Κεραυνό να αναδεικνύεται… ισόπαλος με τη Μακάμπι Χάιφα με 67-67, ενώ η ΑΕΛ δέχθηκε μεγάλη σε έκταση ήττα στο «Ν. Σολομωνίδης» από τη Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με 102-66.

Ωστόσο, κατά τους επαναληπτικούς που έγιναν στο Ισραήλ, το εντυπωσιακό στοιχείο που προέκυψε, ήταν το γεγονός ότι μετέβησαν στη γειτονική χώρα, με την… ίδια πτήση!

Ήταν μάλιστα και μια πτήση, που είχε και καθυστέρηση αναχώρησης προς το «Ben Curion» (αερολιμένας Τελ-Αβίβ).

Όσο λοιπόν και αν ψάξαμε, αν έχει ποτέ ξανά συμβεί κάτι παρόμοιο, δηλαδή δυο ομάδες μας να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με την ίδια πτήση, είναι κάτι που δεν έχουμε βρει, αν συνέβη άλλη φορά…

*Όσο δε αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, κατά τους επαναληπτικούς στο Ισραήλ και οι δυο μας ομάδες έχασαν. Ο Κεραυνός, έχασε από την ομάδα της Χάιφα με 66-57, ενώ η ΑΕΛ, δέχθηκε νέα μεγάλη ήττα από την ομάδα του Ραμάτ Γκαν με 103-71.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*