Το μήνυμα του Βασίλη Σπανούλη για το Τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Ο μεγάλος θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Περιστερίου, μίλησε στην εκπομπή «Pressing» στον ΣΠΟΡ FM 95.0, με αφορμή την κάθοδο στην Κύπρο για να συμμετάσχει η ομάδα του στο τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για την συμμετοχή της ομάδας στο τουρνουά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συμμετέχουμε σε αυτό το τουρνουά. Θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε με την παρουσία μας αυτό το τουρνουά που είναι υψηλού επιπέδου με κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».
Για την απόφαση του να ακολουθήσει προπονητική καριέρα: «Αποφάσισα να ακολουθήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για εμάς. Θα βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα».

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα είναι αρκετά δυνατό. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι κορυφαίου επιπέδου. Υπάρχουν 4-5 ομάδες που θα παλέψουν για την τετράδα. Υπάρχουν και οι ομάδες που θέλουν να κάνουν την έκπληξη».

Για τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα: «Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Είμαι ένας άνθρωπος της σκληρής δουλείας. Δεν μου αρέσει να βάζω μεγάλους στόχους. Βάζουμε μικρούς για να τους πετυχαίνουμε. Χρειαζόμαστε χρόνο, είμαστε μια καινούργια ομάδα. Το πρώτο μέλημα μας είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο».

Για την αγάπη του κόσμου: «Έχω τονίσει πολλές φορές το παρελθόν ότι είμαι ευλογημένος. Ευλογημένος για την αγάπη που έχω εισπράξει από τον κόσμο. Εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν προσπάθησα να πουλήσω οπαδιλίκια. Πάντα προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο. Εύχομαι ο κόσμος να απολαύσει το τουρνουά».

Για το τί πρέπει να περιμένουμε από το Περιστέρι: «Πρέπει να περιμένουμε μια ομάδα που θα έχει ταυτότητα μέσα στο γήπεδο. Θα ανταγωνιστούμε με ομάδες που είναι πιο έτοιμες από εμάς. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Η αγάπη του για το άθλημα: «Πιστεύω ένας χρόνος για εμένα μακριά από το μπάσκετ είναι πολύς. Πολλές φορές λέω ότι γεννήθηκα σε μπάλα μπάσκετ και όχι σε κοιλιά. Αγαπώ πολύ το μπάσκετ. Το κάνω με αγάπη, μεράκι και πάθος και θα προσπαθήσω να περάσω όλες τις γνώσεις και την εμπειρία μου στους παίκτες».
Για το Ευρωμπάσκετ: «Το παρακολουθούσα μαζί με τα παιδιά μου. Είμαστε όλοι περήφανοι Έλληνες. Ανυπομονούσαμε για τα παιχνίδια. Ήμουνα και σε επικοινωνία με πολλά παιδιά. Ήταν υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Είδαμε για ακόμη μια φορά ότι δεν παίζουν μόνο τα ονόματα μπάσκετ. Το αποτέλεσμα για την Ελλάδα δεν ήταν σίγουρα αυτό που περιμέναμε. Το πήρε η καλύτερη ομάδα. Οι Ισπανοί ήταν η πιο ομάδα από όλες. Είχε και εννιά πρωτοεμφανιζόμενους στο Ευρωμπάσκετ. Έχει πρόγραμμα και πλάνο και δεν είναι κακό να παραδειγματιζόμαστε».

Τελειώνοντας για τον κόσμο ο Βασίλης Σπανούλης είπε:

«Όχι απλά να έρθει ο κόσμος, να γεμίσει το γήπεδο. Είναι τιμή για την Κύπρο να έρχονται τόσο μεγάλες ομάδες και να έχει την ευκαιρία ο κόσμο να παρακολουθήσει αυτούς τους αγώνες».

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*