Το μότο του Πιττάκα που φέρνει άλλα δεδομένα στο γυναικείο μπάσκετ

Δεν θα μπορούσε να παίζει ακόμα με τη λειψανδρία που υπάρχει στους Κύπριους; Όχι, ο Ηρακλής Πιττάκας επέλεξε πως ήρθε η ώρα του να κρεμάσει τη φανέλα που τίμησε όλα αυτά τα χρόνια και να δώσει όλο του το «είναι» στην προπονητική, όπου έχει τα φόντα να κάνει μεγάλα πράγματα. Διαφωνείτε; 

Η σκληρή δουλειά που βγάζει στο παρκέ, σε συνδυασμό με την ευστροφία που επιδεικνύει στις αποφάσεις του, τον καθιστούν σε rising star της προπονητικής. Με πολύτιμο συνεργάτη δίπλα του το alter ego του στην… απογείωση της Αναγέννησης Γερμασόγειας, Μάριο Γεωργίου, οδηγεί εκ του ασφαλούς την Εθνική Γυναικών στους ΑΜΚΕ. Ναι, την Εθνική Γυναικών που είναι πλέον φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. 

Η εντυπωσιακή ανανέωση του ρόστερ και ο νεανικός κορμός, έφεραν αποτέλεσμα. Με τις απουσίες (Κόνιαλη, Οικονομίδου, Γεωργίου κ.ά) να είναι βαρυσήμαντες, τα κορίτσια της νέας γενιάς της κυπριακής καλαθόσφαιρας δεν έδειξαν να πτοούνται. Όρθωσαν το ανάστημά τους, παίζουν ομαδικά και παθιασμένα, με τα αποτελέσματα να τα λένε όλα.  

Ο νεαρός τεχνικός αναδεικνύει ιδανικά το πλούσιο ταλέντο της Κασάπη και της Πηλακούτα, σε συνδυασμό με την ωριμότητα που επιδεικνύουν πλέον η Ακανθιώτου και η Ράτσα, έχοντας πάντα τη θερμή συμπαράσταση της πολύπειρης και γεμάτης με ηγετικότητα, Όρλοβιτς. Φυσικά δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε και τα υπόλοιπα κορίτσια, που «δέσουν» εντυπωσιακά μεταξύ τους και αφήνουν υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα. Ο coach Πιττάκας δεν υποτιμάει τη Μάλτα και θέλει το «3 στα 3». Στόχος εφικτός που θα φέρει το όνειρο πιο κοντά!  

Το μότο που εφάρμοσε στην Αναγέννηση Γερμασόγειας απέδωσε καρπούς. Το ίδιο κάνει και στην Εθνική Γυναικών: εμπιστοσύνη σε νέα κορίτσια, σκληρή δουλειά και ομαδικό πνεύμα. Η ανάδειξη νεαρών παικτριών είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και εκεί θα πρέπει να ποντάρουμε για να πάνε όλα καλά στο μέλλον. 

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*