Το σενάριο πρωτιάς σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας για το Πρωτάθλημα Γυναικών

Μετά τη νίκη της Αναγέννησης, πάνω στην Ανόρθωση, την Κυριακή που πέρασε, έχει δημιουργηθεί μεγάλο ενδιαφέρον για το ποια θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση, πριν από την έναρξη των αγώνων για τα πλέι-οφ.

Να παραθέσουμε πιο κάτω, τα αποτελέσματα, ανάμεσα στις τρεις ομάδες που ερίζουν για την πρώτη θέση:

Αναγέννηση – Ανόρθωση 59-71

ΑΕΛ – Αναγέννηση 60-69

Ανόρθωση – ΑΕΛ 53-50

Αναγέννηση – ΑΕΛ 86-90

ΑΕΛ – Ανόρθωση 79-64

Ανόρθωση – Αναγέννηση 64-59

Ανόρθωση – ΑΕΛ 51-52

Αναγέννηση – Ανόρθωση 65-50

Νίκες – Ήττες

Σκορ νικών-ηττών ΑΕΛ: 3-2

Σκορ νικών-ηττών Αναγέννησης: 2-3

Σκορ νικών-ηττών Ανόρθωσης: 3-3

Αν λοιπόν, πριν από την έναρξη των πλέι-οφ, οι τρεις ομάδες ισοβαθμήσουν, για να τερματίσει στην 1η θέση η Αναγέννηση, θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΛ με διαφορά τριών πόντων.

Διότι σε τέτοιαν περίπτωση, θα έχουν και οι τρεις ομάδες το ίδιο σκορ νικών-ηττών (3-3) οπόταν ισχύει το δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας, που είναι η συνολική διαφορά πόντων, μέσα από τα μεταξύ των τριών ομάδων παιχνίδια.

Τη στιγμή αυτή, η ΑΕΛ έχει διαφορά πόντων +8

Η Αναγέννηση έχει διαφορά πόντων +3

Η Ανόρθωση έχει διαφορά πόντων -11

*Η Ανόρθωση δεν μπορεί να τερματίσει στην 1η θέση, σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, επειδή συμπλήρωσε τα παιχνίδια της, με ΑΕΛ και Αναγέννηση και ενώ το σκορ νικών-ηττών, είναι στο 3-3, η διαφορά πόντων της, είναι στο -11.

Οπόταν, αν η Αναγέννηση κερδίσει την ΑΕΛ με διαφορά 3 πόντων, πάει στο +6 και η ΑΕΛ, πέφτει στο +5, επομένως υπερισχύει η ομάδα της Γερμασόγειας.

Αυτονόητα, αν η ΑΕΛ χάσει με διαφορά δυο ή ενός πόντου, τερματίζει στην 1η θέση και μένει 2η η Αναγέννηση, όπως αυτονόητα, στην 1η θέση θα τερματίσει η Αναγέννηση, εφόσον κερδίσει με οποιανδήποτε διαφορά, άνω των τριών πόντων.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*