Χρ. Μαλαθούρας: Ενα διαμάντι… ακατέργαστο

Ο Ζήνωνας συνεχίζει την εξαιρετικά ποιοτική παραγωγική του διαδικασία, με τον Χριστόφορο Μαλαθούρα να αποτελεί το σημαντικότερο πρότζεκτ του. Μέχρι που μπορεί να φτάσει; 

Η αλήθεια είναι πως το ταβάντι του νεαρού παίκτη παραμένει άγνωστο. Όπως άγνωστο παραμένει το επίπεδο στο οποίο μπορεί να φτάσει εφόσον καταφέρει να αφήσω πίσω τον… εφιάλτη του κορονοϊού και να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς.

Το μπόι του έχει φτάσει πλέον τα 2.05μ και η σωματοδομή του έχει μεγάλες προοπτικές. Ο Μιχάλης Μιχαήλ και το επιτελείο του έβαλαν τις βάσεις και πλέον το μπαλάκι περνάει και στον ίδιο.  Η κλήση του στην Εθνική Κ16 το περασμένο καλοκαίρι μας έδωσε την ευκαιρία να τον δούμε σε μια διεθνή διοργάνωση, όπου κατά διαστήματα έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία.

Αναμένουμε την εξέλιξή του, με αρκετές ομάδες ήδη να τον εξετάζουν σαν μια μελλοντική επένδυση.  Η κυπριακή καλαθόσφαιρα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει παιδιά με τέτοια προσόντα και γι’ αυτό χρειάζεται και υπομονή ώστε να μπορέσει να βρει το δρόμο του και να προσφέρει αυτά που μπορεί. Στα 16 του χρόνια, πάντως, σκορπάει ήδη χαμόγελα αισιοδοξίας και αν πάρει μια ευκαιρία να δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο κεφάλαιο για το μπάσκετ της Κύπρου. Φυσικά, πολλά εξαρτώνται και από τον ίδιο.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*