Όταν η Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ γλύτωσε έναν διεθνή μηδενισμό! (Κουτσίδης)

Μιλάμε για… ωστικό κύμα από τα σπάνια, μέσα από την εξίσου σπάνια ιστορία που ακολουθεί!

Αν και η παρακάτω ιστορία, περιέχει αρκετό χιούμορ, εν τούτοις λίγο έλειψε να γινόταν αρκετά σοβαρή, σε σημείο που η καλαθοσφαιρική Κύπρος (και ειδικά η Γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ), θα γινόταν διεθνώς ρεζίλι, τη στιγμή μάλιστα που και οι άσπονδοι μας γείτονες οι Τούρκοι (ειδικά αυτοί) θα… κρατούσαν τις κοιλιές τους από τα χάχανα!

Αλλά να ήταν μόνο αυτό; Ο Βάσος Βασιλείου, ακόμα θα… έκλαιγε τα χαμένα του λεφτά!

Το ημερολόγιο έδειχνε τις 4 Φεβρουαρίου του 2009. Ήταν η ημερομηνία, κατά την οποία η αποστολή της γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη για τον επαναληπτικό, με τη Γαλατά Σαράι για τους 16 του τότε Eurocup.

Όλα καλά και ωραία ως και την άφιξη της αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενε η αποστολή, με όλα τα μέλη της αποστολής να πάνε στα δωμάτια τους για να ξεκουραστούν, αλλά μια… αμέτρητων ντεσιμπέλ τρανταχτή φωνή… ξεσήκωσε τους πάντες!

Σαν ένα ωστικό κύμα, που… ξεσήκωσε την Κωνσταντινούπολη!

«Τενόρος», ο Στέφανος Κουτσίδης, μέλος της γαλαζοκίτρινης διοίκησης, που αναφώνησε με… τρόμο και αγωνία:

Πιάσαμε λάθος βαλίτσα!!!

Όμως τι ακριβώς εννοούσε;

Ότι η βαλίτσα που παρελήφθη από τον ιμάντα του αεροδρομίου, ήταν λάθος και ενώ η σωστή, περιείχε τις στολές και (κυρίως) τα δελτία των παικτριών!

Όπως λοιπόν, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η ΑΕΛ κινδύνευε άμεσα να μηδενιζόταν από τη διεθνή Ομοσπονδία (και ενώ είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα με 63-61), τη στιγμή που άπαντες είχαν… λουστεί με κρύο ιδρώτα, τη στιγμή που ο Βάσος Βασιλείου, πρόεδρος της Γυναικείας ομάδας, έπαθε σαν τον… Σκρουτζ Μακ Ντακ, όταν έχανε καμιά… δεκάρα!

Άμεση κλήση λοιπόν, προς τον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης και στο άκουσμα της Γυναικείας φωνής από την άλλη άκρη της σύνδεσης, ότι η σωστή βαλίτσα είναι εκεί και ο κάτοχος αυτής που πήραν στο ξενοδοχείο οι ιθύνοντες της ΑΕΛ, είναι εκεί και την αναζητά, άπαντες καταλήφθηκαν από ένα αίσθημα βαθιάς ανακούφισης!

Άμεση μετάβαση λοιπόν στον αερολιμένα και ύστερα από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο έφθασε η σωστή βαλίτσα…

Την ίδια στιγμή που ο εμφανώς ανακουφισμένος Βάσος Βασιλείου αναζητούσε με αγωνία έναν… διπλό καφέ για να συνέλθει και ο (όμοιου συναισθήματος) Στέφανος Κουτσίδης, έψαχνε για… πετσετάκια για να σκουπίσει και τις τελευταίες σταγόνες του κρύου ιδρώτα, ο υπογράφων… δεν άντεξε άλλο και τους την είπε:

-Αν ερχόταν μαζί μας ο Λίλλης (Λεωνίδας ή Λίο), δεν υπήρχε περίπτωση να γινόταν τέτοιο λάθος (φυσικά και δεν ήμουν… τρελός να τους το έλεγα κατά τις στιγμές της αγωνίας)!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*