28 Φεβρουαρίου 1937: Μια μεγάλη ομάδα γεννιέται! (Video)

85 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημερομηνία ίδρυσης ενός από τα πιο ιστορικά σωματεία του καλαθοσφαιρικού μας στερεώματος, που είναι η ΕΝΑΔ!

Η Ένωση Νέων Αγίου Δομετίου, με την τόση και τόση ιστορία που κουβαλάει στις πλάτες της, μια ομάδα με διακρίσεις, κατακτήσεις Τίτλων και που μέσα από τα σπλάχνα της, έχουν αναδειχθεί τόσοι και τόσοι σπουδαίοι άσοι του αθλήματος!

Σε ποιους να αναφερθούμε και ποιους να ξεχάσουμε…

Η ΕΝΑΔ, ιδρύθηκε σαν σήμερα και πρώτος της πρόεδρος, ήταν ο Χάρης Παπαϊωάννου, που παρέμεινε στο πόστο αυτό, μέχρι και το 1960 και δικαίως αποκαλείται ως «ο πατέρας της ΕΝΑΔ»!

Μέσα από το πέρασμα των χρόνων, η ΕΝΑΔ, εκτός από αθλητική δράση, ανέπτυξε και έντονη κοινωνική δράση και όσον αφορά την κοιτίδα της, τον Άγιο Δομέτιο, δικαιολογημένα, έχει γίνει η ομάδα-σύμβολο του πρωτευουσιάνικου προαστείου!

Χρονιές-σταθμοί για την καλαθοσφαιρική ΕΝΑΔ, ήταν βέβαια οι αγωνιστικές περίοδοι 1968-69 και 1989-90, όταν η ΕΝΑΔ ανέβηκε στην κορυφή της Κυπριακής καλαθόσφαιρας, κατακτώντας τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας!

Όπως βέβαια και η αγωνιστική περίοδος 1986-87, όταν η ομάδα του Αγίου Δομετίου, κατέκτησε το Κύπελλο!

*Η φωτογραφία του κειμένου, είναι αναρτημένη στο σωματείο της ΕΝΑΔ, στην οποία διακρίνονται όλα τα ιδρυτικά της μέλη!

*Στο φιλμάκι που ακολουθεί, παρουσιάζεται ένα πλούσιο ιστορικό για την ΕΝΑΔ, όπως το είχε παρουσιάσει ο συνάδελφος Γιώργος Μελετίου, το 2005, για το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου:

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*