ΑΠΟΕΛ: Το μαγικό άγγιγμα του «Πίξι»

Οι μεγάλες υπερβάσεις πληρώνονται ακριβά, όμως όταν το αξίζουν, τότε οι ομάδες δρέπουν τους καρπούς, όπως συμβαίνει ξεκάθαρα στον ΑΠΟΕΛ με την έλευση του Λευτέρη Σούμποτιτς στην τεχνική του ηγεσία.

Η μεγάλη αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας, αποτέλεσε την κορυφαία «μεταγραφή» μέχρι στιγμής στην ΟΠΑΠ Basket League, με τους «γαλαζοκίτρινους» να πηγαίνουν… τρένο μέχρι στιγμής, αγνοώντας την ήττα και βάζοντας στο… σακούλι τους το τεράστιο διπλό στην έδρα της μόνιμης διεκδικήτριας του τίτλου του πρωταθλητή, Πετρολίνα ΑΕΚ.

Ο «Πίξι» δεν είναι άνθρωπος που του αρέσει να κάθεται. Κάποιοι ανίδεοι ισχυρίζονταν πως θα ερχόταν για να κολλήσει τα… τελευταία ένσημα και να κάτσει πάνω στο παχυλό συμβόλαιο που του δόθηκε. Αυτό ούτε καν είναι άξιο σχολιασμού. Στα 29 χρόνια του ως head coach (σ.σ. ανέλαβε πρώτος προπονητής του Ηρακλή το καλοκαίρι του 1993 και τον έβγαλε στο Πρωτάθλημα Ευρώπης) δεν έχασε ποτέ την όρεξή του. Δεν είχε ανάγκη να έρθει στην Κύπρο. Το κυπριακό μπάσκετ τον είχε ανάγκη πολύ περισσότερο, κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη.

Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται υπομονή και σωστό πλάνο. Η έλευση του Σλοβένου τεχνικού αλλάζει τις ισορροπίες. Με νορμάλ ποσά και σοβαρές, εύστοχες επιλογές, δημιουργήθηκε μια αξιόλογη ομάδα, η οποία έχει εξαιρετικούς ξένους και Κύπριους εναρμονισμένους με τους ρόλους τους. Βασικό κομμάτι, απαράβατο για τον Σούμποτιτς, είναι η πειθαρχία. Εκεί δεν γίνονται διακρίσεις. Το… μαχαίρι θα μπει στο κόκκαλο αν χρειαστεί. Βλέπετε, ο coach δεν έχει κάτι να αποδείξει και σίγουρα οι Κύπριοι, και ειδικά οι νεαροί σε ηλικία, έχουν πολλά να μάθουν από την προσωπικότητά του.

Δεν ξέρουμε αν ο ΑΠΟΕΛ θα διεκδικήσει ή θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα. Όμως η εντυπωσιακή εμφάνιση και το μεγαλοπρεπές διπλό στο «Κίτιον» απέναντι στην Πετρολίνα ΑΕΚ «μαρτυρά» πολλά για τη δυναμική και την ικανότητα των Λευκωσιατών στη φετινή αγωνιστική περίοδο, που έχουν αρχίσει να περνούν σε άλλο level κυρίως σε άποψη νοοτροπίας.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*