Κόμαζετς για Γκάλη: «Δεν είμαι σχιζοφρενής να θέλω να τον σκοτώσω»

Η κόντρα του μεγάλου Κροάτη, Άριαν Κομαζετς, με τον Νίκο Γκάλη κατά την κοινή τους θητεία στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 1992-1993 έχει μείνει στην ιστορία, αν και ο ίδιος πέντε χρόνια μετά με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είχε φροντίσει να βάλει στη θέση τους κάποια πράγματα αλλά και να ακυρώσει κάποιους μύθους σχετικά με την εν λόγω υπόθεση…

Για τους λόγους που εγκατέλειψε τόσο απότομα τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1993: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγώ ήρθα στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία και αντιμετώπισα μια πολεμική ατμόσφαιρα. Φανταστείτε ότι οι οπαδοί της πρώτης ομάδας μου, της Ζάνταρ, θεωρούνταν οι πιο φανατικοί στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Από την άλλη, υπήρχε μια φοβερή πίεση καθώς ο Παναθηναϊκός είχε τερματίσει μόλις όγδοος την προηγούμενη χρονιά και ο πρόεδρός του πραγματοποίησε ακριβές μετεγγραφές για να φέρει την ομάδα στην κορυφή. Βρέθηκα εν μέσω μιας πρωτοφανούς κατάστασης, η οποία με επηρέασε ψυχολογικά».

Η πλειονότητα των ελλήνων φιλάθλων αναρωτιέται ακόμη και σήμερα ποιες ήταν οι προσωπικές σας σχέσεις με τον Νίκο Γκάλη…

«Ο Γκάλης ήταν Γκάλης. Στην Ελλάδα ήταν ο πρώτος και δεν μπορούσα παρά να τον σέβομαι απεριόριστα. Η ακτινοβολία της προσωπικότητάς του υψωνόταν σαν σύννεφο πάνω από τους συμπαίκτες του. Ο επαγγελματισμός του ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για εμένα και η σχέση μας δομήθηκε σε καθαρά επαγγελματικά πλαίσια».

Εκτός γηπέδου δεν είχατε καμία επαφή;

«Οχι, η σχέση μας ήταν αυστηρά αγωνιστική. Γράφτηκαν όμως πολλά και τα περισσότερα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Το αποκορύφωμα ήταν ότι ήθελα να τον σκοτώσω. Είμαι πολύ συναισθηματικός αλλά σχιζοφρενής δεν είμαι!».

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*