Ντουράντ: Η δολοφονία που σημάδεψε τη ζωή και την καριέρα του

Ο έρωτας του Κέβιν Ντουράντ για το μπάσκετ ήταν τόσο φανερός και ανιδιοτελής, σε σημείο που ο σημερινός αστέρας των Φοίνιξ Σανς να ασχολείται -σχεδόν- αποκλειστικά από πολύ μικρός με την πορτοκαλί θεά.

Κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων αγωνίστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ερασιτεχνικές μπασκετικές ενώσεις (Amateur Athletic Union), για λογαριασμό αρκετών ομάδων και υπήρξε συμπαίκτης με τους Μάικλ Μπίσλει και Τάι Λόουσον. Εκείνη την περίοδο, η ζωή του δέχθηκε ένα πολύ δυνατό πλήγμα καθώς ο πρώτος προπονητής του, Τσαρλς Κρεγκ, δολοφονήθηκε.

Ο Ντουράντ, προς τιμήν του μέντορά του ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 35 του χρόνια, αποφάσισε πως αυτός θα έπρεπε να είναι ο αριθμός που θα τον συντρόφευε στην περιπλάνηση του στον μπασκετικό κόσμο (μοναδική εξαίρεση τα λυκειακά του χρόνια και η θητεία στους Νετς).

«Το 35 το φορούσα για να τιμάω κάποιον πολύ κοντινό μου άνθρωπο τον οποίο θα τιμώ για πάντα όπως και το νούμερο αυτό. Ωστόσο τώρα που ξεκινάω κάτι καινούργιο στη ζωή μου, θα το κάνω φορώντας το νο.7» ήταν τα λόγια του κατά την παρουσίασή του από την ομάδα των Μπρούκλιν Νετς. Πλέον, ως κάτοικος Φοίνξ, ο Ντουράντ επέλεξε ξανά το το Νο35!

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*