Ο Πίξι δεν ήρθε στην Κύπρο για διακοπές

Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να πάει σε άλλο επίπεδο τη νέα σεζόν και το αποδεικνύει έμπρακτα. Επένδυσε σε ταλαντούχα, νεαρά παιδιά, κινείται για ποιοτικούς ξένους και πάνω απ’ όλα έκανε την κίνηση – ματ στον πάγκο του, απασφαλίζοντας την «βόμβα»… Λευτέρης Σούμποτιτς.

Είχαμε καιρό να δούμε ένα τόσο δυνατό όνομα στην Κύπρο και οι «γαλαζοκίτρινοι» το έκαναν πράξη. Έστω στα 66 του χρόνια, το όνομα του Πίξι προκαλεί δέος. Μιλάμε για έναν προπονητή που έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους στην Ελλάδα, έχει αναδείξει σημαντικούς παίκτες και διαθέτει παραστάσεις από την EuroLeague αλλά και το EuroBasket. Χώρια οι παρουσίες του στον αραβικό κόσμο και στην Αφρική.

Ο έμπειρος κόουτς έπιασε δουλειά έχοντας δίπλα του τον ικανότατο Γιάννη Δαμαλή με στόχο να επαναφέρει τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, όμως κυπριακός κορμός υπάρχει, οργάνωση υπάρχει και με σωστή επιλογή ξένων, τότε η ομάδα της Λευκωσίας έχει όλα τα φόντα να αλλάξει επίπεδο, αν φυσικά αφομοιωθεί η αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά κυρίως η πειθαρχεία και η νοοτροπία νικητή του Πίξι, ο οποίος είναι γνωστός πως όπως όλοι οι μεγάλοι προπονητές της μεγάλης των πλάβι σχολής, πιέζουν τους παίκτες στα όριά τους. Κι όποιος αντέξει γίνεται… κανονικός παίκτης!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Σλοβένος προπονητής με τις απίστευτες παραστάσεις δίνει άλλη αίγλη στην κυπριακή καλαθόσφαιρα. Μιλάμε, εξάλλου, για το πνευματικό παιδί του τεράστιου θρύλου των ευρωπαϊκών πάγκων, Άτσα Νίκολιτς. Δεν ήρθε στην Κύπρο για διακοπές. Έχει το κίνητρο και τη διάθεση για μεγάλα πράγματα. Διαθέτει ιδιαίτερη κουλτούρα και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη σεζόν που πλησιάζει.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*