Ο Στέφανος Τίγκας σε… αντρικά μονοπάτια!

Η εξαιρετική πορεία της ΑΕΛ οφείλεται φυσικά στους εξαιρετικούς ξένους παίκτες που έφερε ο Μάρκος Ασωνίτης, αλλά και στους Κύπριους του παίκτες που έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να αποδεχτούν τους ρόλους τους και να δίνουν τους καλύτερούς τους εαυτούς.

Κι αν ο Μάριος Γεωργίου αποτελεί μακράν τον πιο βελτιωμένο καλαθοσφαιριστή της φετινής ΟΠΑΠ Basket League, τι να πει κανείς για τον rookie of the season: Στέφανο Τίγκα, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία με την πρόωρή του ωρίμανση.

Μιλάμε για ένα παιδί γεννημένο το 2005, που μόλις έγινε 17 ετών, αλλά παίζει πραγματικά σαν άντρας, χάρη και στη στήριξη φυσικά του προπονητή του, ο οποίος του δίνει σχεδόν 27 λεπτά κατά μέσο όρο ανά αγώνα! Ο νεαρός, βέβαια, τον δικαιώνει, ξεκινώντας από αξιόπιστη παρουσία στην άμυνα και συνεχίζοντας με εξαιρετική στατιστική, καθώς έχει κατά μέσο όρο 7.3 πόντους ανά αγώνα με 47% στα τρίποντα και σχεδόν 3 ασίστ!

Κάποιοι θα πουν ότι βαδίζει στα χνάρια του μεγαλύτερου αδερφού του και τοτέμ του κυπριακό μπάσκετ, Φιλίππου Τίγκα. Η αληθεια πως η ωριμότητα και ο επαγγελματισμός που δείχνει θυμίζουν τον βασικό άσσο του Κεραυνού, αν και ο ταλαντούχος κόμπο γκαρντ έχει αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, όντας ένας σύγχρονος περιφερειακός παίκτης με εκτελεστική δεινότητα και δημιουργικές αρετές, χωρίς να του λείπει καθολου η αθλητικότητα…

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*