Όταν η Γιουγκοπλάστικα «προσκύνησε» τον Άρη μέσα στο Σπλιτ!

Το 1990 είχε μπει εκπληκτικά για τον μεγάλο Άρη, ο οποίος με μια ανεπανάληπτη εμφάνιση κατάφερε στις 25 Ιανουαρίου να πετύχει ίσως τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του απέναντι στην πανίσχυρη Γιουγκοπλάστικα.  

Ο «σεληνιασμένος» Νίκος Γκάλης με 38 πόντους και μαγικές ενέργειες, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Πρωταθλητές Ευρώπης και οδήγησε τον «Αυτοκράτορα» στο τελικό 85-89. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν πυραυλοκίνητος Μάικ Τζόουνς με 23 πόντους, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης πρόσθεσε 10 πόντους και ο παίκτης-κλειδί σε εκείνο το ματς Βασίλης Λυπηρίδης 7, σε συνδυασμό με μεγάλες άμυνες.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν καλά διαβασμένος στο άντρο του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και δεν αρκούσε η τρομερή παρουσία των Ντούσκο Ιβάνοβιτς και Ντίνο Ράτζα που είχαν 31 και 22 πόντους, αντίστοιχα. Σημαντικός παράγοντας ήταν η καλή αντιμετώπιση του Τόνι Κούκοτς, ο οποίος είχε μείνει στους 12 πόντους με κάποια καλά ξεσπάματα τριών πόντων.  

ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ (Μάλκοβιτς): Κούκοτς 12 (3), Ράτζα 22, Ιβάνοβιτς 31 (1), Σόμπιν 4, Περάσοβιτς 13, Σρετένοβιτς 3, Παβλίσεβιτς. 

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Γκάλης 38 (1), Γιαννάκης 10, Τζόουνς 23, Βράνκοβιτς 7, Λυπηρίδης 7, Φιλίππου 4, Ρωμανίδης, Κατσούλης, Δοξάκης. 

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*