Παίκτες που σε έκαναν να αγαπήσεις το τεσσάρι!

«Δεν είναι γρήγορος, δεν πηδάει ψηλά αλλά μπορεί να σου βάλει 30 πόντους χωρίς να το καταλάβεις». Με δυο κουβέντες, ο Ζόραν Σάβιτς περιέγραψε το 1996 το αγωνιστικό προφίλ Νίκου Οικονόμου.

Αυτά τα ξεστόμισε ο πανέξυπνος Ζόραν που δίδαξε την θέση του power forward σε πιο εκσυγχρονισμένη μορφή την δεκαετίας του 90′.

Και πράγματι οι δυο τους ανέβασαν την «υποτιμημένη» μέχρι εκείνο το καιρό θέση σε άλλο επίπεδο, έχοντας σαν άξιο συμπαραστάτη ίσως και καθοδηγητή τον σπουδαίο Τζο Αρλάουκας, ο οποίος έκανε την αρχή μαζί φυσικά με τον Ντίνο Ράτζα ο οποίος μετά απο τον Ντιρκ Νοβιτσκί θεωρείται ότι καλύτερο «γέννησε» η Γηραιά Ήπειρος!

Παίκτες που δεν είχαν άλμα, όμως ήξεραν να πάρουν θέση κάτω από την ρακέτα περισσότερο με την μπασκετική τους ευφυΐα, που από χαμάληδες πολυτέλειες μπορούσαν να μετατραπούν σε σκόρερ ολκής κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού είχαν την ευχέρεια με χιλίους δυο τρόπους να βάζουν την μπάλα στο καλάθι!

Που ήξερα να παίξουν το σωστό μπασκετικό ορθόδοξο ξύλο, αλλά ταυτόχρονα να σε διαλύσουν αν τους άφηνες αμαρκάριστους για σουτ. Κάποιες φορές και σε σχήματα πιο ευέλικτα μετατρεπόντουσαν και σε πεντάρια κάνοντας τους αντίπαλους προπονητές να χάνουν τον αποπροσανατολισμό τους!

Οι παίκτες που σε έκαναν να αγαπήσεις το τεσσάρι και να ψάχνεις να βρεις στο ρόστερ της ομάδας σου ομοίους τους!

Η μπασκετική 90’τίλα τους χρωστά πολλά, όπως επίσης και οι  μεταγενέστεροι αστέρες της θέσης! για παράδειγμα ο  Ντιρκ Νοβίτσκι, που σίγουρα έβλεπε, αφομοίωνε, παραδειγματίζονταν και με το αξεπέραστο ταλέντο του έφτασε στο σημείο να θεωρείται και όχι άδικα  ως ο κορυφαίος power forward, που γέννησε η Ευρώπη!

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*