Παράσταση Νίκης για το Χειμερινό Πρωτάθλημα του 2022-2023.

Καλύψαμε με ευλάβεια τις δεκατρείς αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Ο σκοπός μας ήταν, διαμέσου αυτής της εργασίας που κάνουμε να αποκωδικοποιήσουμε το φετινό Χειμερινό πρωτάθλημα. Στα playoffs όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, αλλά εμείς σαν αθλητικογράφοι βλέπουμε πέντε ομάδες που έχουν τη στατιστική αποδοτικότητα, τη σοβαρότητα, το βάθος πάγκου και τα αποθέματα να καταλήξουν στο Final Four … σε σειρά προτίμησης για κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, μιλάμε για τους:

 • Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUC) “Warriors”
 • Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ)
 • Γροθιά Κερύνεια (GRO)
 • Πήγασος ThinkColour (PEG)
 • Δήμος Έγκωμης “Μακεδόνες” (ENG)

Το Απόλυτο Φαβορί

Καμία ομάδα του πρωταθλήματος δεν έχει τα εχέγγυα για κατάκτηση του φετινού Χειμερινού όπως του Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (EUC) η αλλιώς οι “Warriors” του Ανδρέα Κόκκινου. Κατά παρασάγγας το πιο δυνατό ρόστερ, με τον κατά την εκτίμηση μας δεύτερο καλύτερο προπονητή (μετά τον Ανδρέα Πυλλαβά του Πήγασου). Αυτή η ομάδα είναι στο ίδιο (αν όχι ανώτερο) επίπεδο με τις καλύτερες ομάδες του Καλοκαιρινού πρωταθλήματος (π.χ. ESOBGA, PN99, NIVEA και τους Παλαίμαχους του Αχιλλέα). Δε βλέπουμε καμία ομάδα να τους πλησιάζει στο φετινό Χειμερινό. Πως τους έχει επιτραπεί να κατεβάσουν έτσι ρόστερ είναι “άλλου παππά ευαγγέλιο”. Η πρόγνωση μας είναι ότι η ομάδα του EUC θα πάρει ροζ φύλλο με σχετική άνεση από τους FSB (στη φάση των “8”), τον νικητή του αμφίρροπου PEG vs. ENG (στη φάση των “4”) και στον τελικό από τον νικητή του αμφίρροπου GRO vs. EAK. Οδοστρωτήρας έως το φινάλε.

Οι Αμφίρροπες Αναμετρήσεις

Στο PEG vs. ENG θα γίνει μακελειό. Και η δύο ομάδες έχουν συγκρίσιμη αποδοτικότητα, βάθος πάγκου και δυνατή χημεία σαν ομάδα. Μεγάλες διαφορές υπάρχουν στο στυλ παιχνιδιού αφού ο Πήγασος του Ανδρέα Πυλλαβά προτιμά το βαθύ rotation, ενώ οι Μακεδόνες του Λούι Μιχαηλίδη δεν αξιοποιούν όλο το ρόστερ, ιδίος στα δύσκολα παιχνίδια. Η αναμέτρηση τους θα είναι άκρος αμφίρροπη και όποιος και να πάρει το ροζ φύλλο θα βγει λαβωμένος και αποδυναμωμένος.

Στο GRO vs. EAK μιλάμε για δύο ομάδες με πολύ τσίπα και νεύρο, αλλά δε θα μπορούσες να βάλεις σε αντιπαράθεση δύο ομάδες με πιο διαφορετικό προφίλ. Η ομάδα της ΕΑΚ έχει τον ταλαντούχο Κώστα Παπαθανασίου με υποστήριξη από τους ρολίστες Ανδρέα Λοιζίδη, Ανδρέα Ιακώβου και Βόρη Καραγιάννη. Η Γροθιά Κερύνειας από την άλλη έχει τουλάχιστο εφτά παίχτες (Παπαπέτρου, Πέτσας, Χειμώνας, Τεουλλίδης, Κοντόπουλος, Σίσσου και Σαββίδης) που κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην κατάκτηση ροζ φύλλων με το αποδοτικό σκοράρισμα τους. Δεν μπορεί να ξέρει η ΕΑΚ, η οποιαδήποτε αντίπαλος από που θα τους “έρθει” το κακό με αντίπαλο τη GRO. Ανεξήγητο φαινόμενο οι δύο ήττες της GRO με 20+ πόντους διαφοράς. Η πρόβλεψη μας είναι ότι GRO vs. EAK στη φάση των “4” είναι αναμέτρηση με αμφίρροπο αποτέλεσμα.

Παράσταση Νίκης

Πιο κάτω είναι η γραφική παράσταση της δικής μας άποψης για το πως θα καταλήξει το φετινό Χειμερινό Πρωτάθλημα. Κάτι σαν “παράσταση νίκης”. Προβλέπουμε “Repeat” για τους “Πολεμιστές” του Ανδρέα Κόκκινου, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

  Σημειώσεις

  Στη φάση των “8” προβλέπουμε νίκη της ΕΑΚ επί του CBE. Βασίζουμε την άποψη αυτή στο ότι επί μήνες τώρα η ομάδα του Γιάννη Χτωρίδη (και του Κώστα Εγγλέζου) πέφτει σε επίπεδο ομαδικής αποδοτικότητας. Στην ακριβώς ίδια περίοδο, η ομάδα του Βόρη Καραγιάννη δείχνει να βρίσκει ρυθμούς και λύσεις για να κυβέρνησή το δικό της πεπρωμένο με βασική προτεραιότητα να εκτελούνται επιθέσεις ψηλής στατιστικής αποδοτικότητας.

  Google search engine

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *