Πώς θα μετατραπούν οι… αξιοπρεπείς εμφανίσεις σε νίκες!

Μια ακόμη διδακτική ήττα, ένα ακόμη κέρδος βλέποντας την ελπίδα πως κάτι καλό «χτίζεται» που θέλει χρόνο για να φτάσει εκεί που πρέπει. Το πλάνο ανανέωσης που ξεκίνησε πριν από χρόνια πιάνει τόπο και ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης δουλεύει εξαιρετικά πάνω στην «απογείωσε» της #Team_Cyprus εν όψει του EuroBasket 2025.

Χρόνος υπάρχει, το έχουμε ξαναπεί. Αρκεί να μην κυλάει άσκοπα και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν συμβαίνει. Η Εθνική Ομάδα της Κύπρου πέρασε από το μεταβατικό στάδιο, διαρκώς ενισχύεται με σωστές κινήσεις από την ΚΟΚ και το τεχνικό τιμ θα φέρει σύντομα νίκες. Ήδη έφτασε κοντά. Έλειπε ένα κλικ, το οποίο θα γίνει σύντομα.

Η Βουλγαρία παρά την απουσία του Σάσα Βεζένκοφ δυσκολεύετηκε, αλλά πέρασε νικηφόρα από τη Λευκωσία. Το τελικό 66-75 δεν έφερε χαρά, αλλά ούτε και λύπη στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ευτυχώς, υπάρχει σοβαρότητα, ψυχραιμία και σωστή διαχείριση από τον «Λείβα», ο οποίος ξέρει πώς να φέρει την κατάσταση ακριβώς εκεί που πρέπει. Το έδειξε στην ΕΘΑ, όπου στέφθηκε Κυπελλούχος ως αουτσάιντερ. Το έδειξε και κυρίως στον Κεραυνό, όπου με εκπληκτική δουλειά και διάρκεια, έφερε ξανά τίτλους και διακρίσεις, αλλά κυρίως μια υγιή εικόνα, πριν ανοίγει τα φτερά του και δώσει τα διαπιστευτήρια στην τοπ λίγκα του Ισραήλ.

Οδεύοντας προς το τέλος του 2022, ζητούμενο δεν είναι τόσο οι νίκες, όσο η διαρκής πρόοδος. Η Εθνική Κύπρου έχει δώσει πλέον ξεκάθαρα πρωταγωνιστικό ρόλο στο αστέρι της νέας γενιάς Φίλιππο Τίγκα, ο οποίος έχει 15 πόντους μέσο όρο στον τρέχοντα όμιλο, ενώ έχει σταθερές αξίες τους Νίκο Στυλιανού και Σάιμον Μιχαήλ, που είχαν από 16 πόντους έκαστος ενάντια στην Βουλγαρία. Ο Σιμιτζής είναι μια αξιόπιστη απειλή από την περιφέρεια κι ας έχει όπως είναι λογικό και άστοχες βραδιές, ενώ ο Πασιαλής ανάρρωσε από τον τραυματισμό του και με 8 πόντους σε 15 λεπτά κόντρα στους Βούλγαρους άφησε υποσχέσεις ξανά.

Ο Λειβαδιώτης παρακολουθεί στενά και τη νέα γενιά και τσεκάρει διαρκώς τα νέα παιδιά. Κάλεσε πρόσφατα τον ταλαντούχο Χρήστο Γεωργίου, ενώ τσεκάρει διαρκώς τον Στέφανο Τίγκα και όλους όσους έχουν προδιαγραφές να παίξουν καλό μπάσκετ στο μέλλον. Παράλληλα, περιμένει τον Ντάραλ Ουίλις, που μαζί με την επάνοδο του Ζέιτ Μουόσα θα δώσουν ενέργεια σε επίθεση και άμυνα και σίγουρα θα βελτιώσουν τον τομέα των ριμπάουντ που στοίχισε απέναντι στην Βουλγαρία (σ.σ. 33-49)!

Είναι κρίμα μια ομάδα με 7 μόλις λάθη σε ένα τέτοιο παιχνίδι να χάνει στην έδρα της, αλλά όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά θα διορθωθούν, καθώς είναι ελεγχόμενες και διαχειρίσιμες. Διάθεση υπάρχει. Σκληρή δουλειά γίνεται. Στήριξη από την Ομοσπονδία υπάρχει. Αν δεν αρχίζουν οι… γκρίνιες από τους τοξικούς γύρω-γύρω παράγοντες που θέλουν να εξυπηρετούν τις προσωπικές τους σκοπιμότητες, τότε το μέλλον προμηνύεται ελπιδοφόρο.

Google search engine

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*