Σίνγκλετον: «O Παναθηναϊκός χρειάζεται σταθερότητα – Δε θα πήγαινα στον Ολυμπιακό»

Ο Κρις Σίνγκλετον μίλησε στην ιστοσελίδα «BasketNews» και αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός άσος της Αναντόλου Εφές υποστήριξε ότι δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό, ενώ ανέφερε και τι πρέπει κατά τη γνώμη του, να γίνει ώστε να ανεβεί αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν θα έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό: «Ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν επικοινώνησε πρόσφατα μαζί μου μόνο και μόνο λόγω των προηγούμενων σχολίων μου και του γεγονότος ότι έπαιξα στον Παναθηναϊκό. Τώρα, όμως, δεν θα πήγαινα με τίποτα στον Ολυμπιακό. Τα συναισθήματά μου για τη Θύρα 13 και όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού δεν θα αλλάξουν ποτέ.

Η Θύρα 13 είναι από αυτές που όλος ο κόσμος γνωρίζει και ακούει. Ξέρετε το αληθινό τους πάθος για το παιχνίδι. Είναι κυριολεκτικά πρόθυμοι να τα ρισκάρουν όλα για την ομάδα τους. Με αποδέχτηκαν και εγώ αποδέχτηκα όλους τους οπαδούς. Η Ελλάδα έχει μια από τις καλύτερες μπασκετικές κουλτούρες που θα δείτε ποτέ. Κάθε φορά που παίζαμε εκτός, ήταν sold out».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός: «Όσο ήμουν στην ομάδα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν κοινοποίησε ποτέ τα σχέδιά του. Απ’ όσα γνωρίζω, ίσως όλοι ήμασταν σοκαρισμένοι που ο καθένας επρόκειτο να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους. Νομίζαμε ότι ήμασταν μερικούς παίκτες μακριά από το Finla-4. Αν επιστρέφαμε για τρίτη χρονιά, θα ήμασταν φαβορί για να κερδίσουμε. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Για μένα που είμαι λάτρης του μπάσκετ, χρειάζεσαι κάποια σταθερότητα. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να πάρει έναν προπονητή με φήμη, να του δώσει ένα ισχυρό μπάτζετ και να τον αφήσει να μείνει για δύο χρόνια σταθερός. Εάν πρόκειται να τον απολύσει μετά από ένα χρόνο, δεν έχει νόημα να πάει εκεί. Για μένα, υπάρχουν πάρα πολλά που συμβαίνουν μέσα και έξω. Αυτό θα αποτρέψει τα μεγάλα αστέρια και τους μεγάλους παίκτες που γνωρίζουμε στην Ευρώπη. Πρέπει να πείσεις κάποιους παίκτες να πάνε εκεί. Ως παίκτης, σίγουρα λαμβάνεις υπόψη σου τι συμβαίνει εκεί.

Νομίζω ότι οι οπαδοί εξακολουθούν να βοηθούν στο να έρθουν καλοί παίκτες εκεί. Η ατμόσφαιρα δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά μεγάλος σύλλογος και η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα. Η πόλη είναι καλή και ο καιρός είναι καλός. Οι παίκτες θέλουν τέτοια πράγματα. Θα ήθελαν να παίξουν σε ένα μέρος που μπορούν να απολαύσουν αυτοί και η οικογένειά τους. Αλλά χωρίς σταθερότητα και σχέδιο για το μέλλον, είναι δύσκολο να δεσμευτείς και να προχωρήσεις σε κάτι που δεν ξέρεις. Πρέπει να καταστρώσεις ένα σχέδιο για να φτάσεις εκεί. Δεν μπορείς απλώς να μπαλώσεις τρύπες, πρέπει να τα φτιάξεις όλα.

Αυτό το καλοκαίρι, πολλοί προπονητές έχουν συμβόλαια που λήγουν. Μπορεί να πάει οποιοσδήποτε. Νομίζω ότι οι οπαδοί θα ήθελαν έναν μεγάλο προπονητή, αν μπορεί να πάρει ένα μπάτζετ και να φτιάξει ένα σύστημα. Για την ανοικοδόμηση της ομάδας, πρέπει να έχεις τα κορυφαία εγχώρια ταλέντα. Αν τους αφήσεις να πάνε σε άλλα μέρη, θα πέσεις…».

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*