Τα 8/38 δίποντα που έφεραν το… πολικό ψύχος του -25 στη Ρουμανία

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκαν τα παιχνίδια της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου στην προ-προκριματική φάση του EuroBasket 2025, τα οποία βέβαια δεν έχουν βαθμολογική σημασία, καθώς η #Team_Cyprus έχει ήδη προκριθεί ως διοργανώτρια. Η ήττα από τη Ρουμανία με 75-50 έγραψε τον επίλογο αυτής της σειράς αγώνων.

Όπως μαρτυρά το τελικό σκορ και κυρίως η επιθετική συγκομοιδή, η εκτελεστική βραδιά των παικτών του Χριστόφορου Λειβαδιώτη ήταν κακή. Βλέποντας και τα 8/24 τρίποντα που είναι αξιοπρεπής επίδοση, το τελικό σκορ γεννά ερωτηματικά τα οποία λύνονται με μια ματιά στα σουτ δύο πόντων.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε 8/38 δίποντα, ήτοι ποσοστό 21% με κανέναν εκ των διεθνών μας να μην ξεπερνάει το 40% που ανήκει στον πιο εύστοχο όλων, Ιωάννη Πασιαλή. Η υπερπροσπάθεια από το ματς με την Πορτογαλία, σε συνδυασμό με την κούραση του ταξιδιού, αποσυντόνισαν τους πάντες και η εμφάνιση αυτή είναι ευχή όλων να αποτελέσει μια κακή παρένθεση.

Εξάλλου, κοντά στο καλάθι υπήρχε η τεράστια απουσία του νατουραλιζέ ψηλού που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στη φροντ λάιν, Ντάραλ Ουίλις, τον οποίο ο Λείβας ήθελε να βάλει στην ομάδα σε αυτό το παράθυρο, ενώ απών από τη γραμμή των ψηλών ήταν και ο Πάρης Μαραγκός.

Για την ιστορία, δύο μόνο παίκτης της Κύπρου κατάφεραν να τελειώσουν το ματς με διψήφιο σκοράρισμα: ο Νίκος Στυλιανού με 12 (1/7 δίποντα & 3/6 τρίποντα) και ο Κωνσταντίνος Σιμιτζής με 11 πόντους (0/2 δίποντα, 3/8 τρίποντα), αντίστοιχα.

Google search engine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*